Hotel Rad - praktyki i staże - sprawdź opinię
- Strona domowa
- Firmy
- Hotel Rad - praktyki i staże - sprawdź opinię
Hotel Rad
Dodaj opinię
“
W Hotelu Rad jest nie fajnie i raczej nie polecam.
Praktyka nie odbywała się na zasadzie \"nauczymy cię wszystkiego, wytłumaczymy, pokażemy, wyjdziesz stąd i będziesz mądrzejszym człowiekiem, który zna techniki i sztuczki najlepszych kucharzy\" tylko na zasadzie, że są kucharze, którzy muszą po prostu przygotować np. zupę no to jak widzi taki kucharz praktykanta no to co? On będzie robił? Nie! On powie pokrój to, przynieś to itp i tak cały czas. Nic się nie nauczyłem tyle co sam podpatrzyłem ale żaden kucharz nie kwapił się aby samemu coś mi wytłumaczyć pogadać. Jeśli potrzebowałem pomocy to krzywe miny i marudzenie, że czegoś nie umiem tu cytat \"o Jezu!\", gdy poprosiłem aby ktoś pomógł mi przy obsłudze maszyny. Jeśli ktoś tam idzie to współczuję. Nie liczyłem na nic wielkiego ale chciałem zobaczyć jak to wygląda naprawdę. Powiem tak może kucharz nie ma ciężko jeśli pracuje 8 godzin ale jeśli jest duzo zamówień no to jest stres i nie miło ale rzadko się to zdarza. Najlepsze było to, że nie dostajesz na nic przyzwolenia tzn wszyscy kucharze wiedzą co mogą sobie zjeść odlać trochę zupy czy skrzydełko zjeść ale ty możesz chodzić głodny. Na samym początku miałem powiedziane, że nie mam brać ze sobą kanapek ale później i tak zacząłem brać. Ale nie raz wracały tace pełne jedzenia ze śniadania na zmywalnie więc można było coś zjeść, nie po kimś tylko na tacach było, więc spoko. Lepiej zaczęło sie robić gdy zacząłem sam pchać się na lepsze zadania tzn. wydawanie, przygotowanie ozdoby na talerzach do wydawania itp ale rzadko. Wspominam te praktyki słabo ale co się dowiedziałem/wypytałem to moje, zobaczyłem jak to działa i jakich sprzętów się używa oraz jak się ich używa. Ciężko teraz powiedzieć czy bym jeszcze raz wybrał Hotel Rad. W czasie 8 godzinnej pracy odpowiedziałbym zdecydowanie NIE! Ale teraz myśląc z tej perspektywy w przedszkolu niczego bym się nie dowiedział ani nie nauczył a tak \"lepszy rydz niż nic\". Szkoda, że jak wykonywałem prace to tylko było marudzenie a nie było chwalenia jak coś dobrze zrobiłem, motywowania itp tylko krzywy ryj i jakieś pretensje, niewyraźne polecenia jak bym tam pracował od kilku lat. Nie raz wykonywałem robotę całą za kucharza a on tylko się przyglądał i poganiał. Trzeba było sporo kombinować aby nie wykończyć się tam z wycieńczenia bo gdy byłeś na widoku to cię zaraz brali do czegoś abyś tylko przypadkiem nie był wypoczęty. Chociaż wypoczęty w tym zdaniu raczej słabo brzmi, wypocznę to dopiero jak przez tydzień nie będę zapierdalać. Byli tam spoko ludzie ale większość to raczej... Mam kulturę więc się nie wyrażam. Nie raz szorowało się ciężkie gary 4 godziny albo robiło najgorsze roboty no bo jest sie praktykantem ja nie ma sie uczyc tylko robić najgorszą robote. Często też kucharze dawali np. polecenie i jak źle zrobili to razem mnie wyśmiewali zamiast od razu pokazać jakby było najwygodniej, najszybciej itp Jak robie pierwszy raz coś to skąd mam to wiedzieć? To chyba wszystko co chciałem napisać. Pozdrawiam wszystkich
Dnia: 13-03-2014
Bezpłatny
Staż
Firma
“
Super praca w super atmosferze.
Praktyki w Radzie to była sama przyjemność. Świetna kadra pracowników, mili kierownicy, bardzo dobra atmosfera oraz sympatyczni goście. Nie mogłem narzekać na nic, czułem się członkiem dobrze funkcjonującego zespołu. Gdybym mógł tam wrócić to bardzo chętnie bym to zrobił, niestety nie mieszkam już w tym mieście.
Dnia: 07-08-2013
840 - 1258 zł / miesiąc
Staż
Firma


Kategoria: Hotelarstwo
Zatrudnienie w Polsce: brak danych
Praktyk/staży rocznie: brak danych
Zadania
Kariera
Szacunek
Opieka
Atmosfera pracy
Rozwój osobisty
To Twoja Firma? Kliknij tutaj, aby ją edytować